fbpx

brainsterАкадемија за
графички дизајн

Биди дел од најтемелната 30 неделна програма што ќе ти донесе успешна и креативна кариера

За Академијата

За 30 недели ќе ги стекнеш оние вештини кои се веднаш применливи на работно место.
Ќе ги совладаш најважните дизајн концепти, софтвери и алатки кои ти се потребни за да ја претставиш твојата идеја на светот, како и практични вештини кои ќе можеш веднаш да ги примениш на работното место.
Со комбинација од индивидуална и тимска работа, во блиска соработка со менторите ќе изработиш повеќе од 5 готови проекти кои ќе ги вметнеш во твоето ново дизајн портфолио.

30

недели

22

практични вежби

85%

вработувања

9

ментори

Што по завршувањето на Академијата?

Запознај ги студентите од Академијата за дизајн на Brainster, кои веднаш по завршувањето се вработија како графички дизајнери.
Академијата ми беше отскочна даска. По нејзиното завршување се отворија многу шанси и одлуката беше лесна. Секогаш имаме страв од промени, меѓутоа сега чувствувам дека како графички дизајнер престанувам да работам и почнувам да уживам.
Матеа Шумковска
Вработена во Genera Development
Се одлучив да не се запишам на факултет поради тоа што сметам дека формалното образование веќе не нè подготвува со практични вештини кои навистина
се она што ни е потребно на работните места. Сакав да бидам спремен и да почнам да работам веднаш.
Влатко Илиевски
Вработен во Охо
Зошто е важна работата на реални проекти?
Play Video

Запознај ги твоите инструктори

Ги собравме најискусните дизајнери од Македонија и регионот за да ги создадеме дизајнерите на иднината.

Зоран Кардула

Повеќе од 24 години
е професионалец во областа на графички дизајн.

Дијана Димитриевска

Концептуалист со
разнолико работно искуство
во дизајн студио, печатница и маркетинг агенција.

Небојша Гелевски

Првиот човек на Кома лаб,
една од водечките агенции за графички дизајн и печатење во РМ.

Јане Наумоски

Сениор UX/UI дизајнер во Ендава.
Се усовршува како дизајнер
повеќе од 10 години.

Клелија Живковиќ

Магистер по social design
со повеќе од 6 години искуство во применување на дизајнерски методологии.

Кирил Ѓоргов

Графички дизајнер со
6 годишно искуство во
повеќе маркетинг агенции и freelance експерт.

Ана Тодоровска

Графички дизајнер со 10 годишно работно искуство во печатница, графичко студио и маркетинг агенција.

Александар Нофитоски

Сениор дизајнер во маркетинг агенцијата "Sign Up" со над 4 годишно искуство во областа на дизајнот во маркетинг агенции.

Венчо Милошевски

Графички дизајнер и арт директор со агенциското искуство во: Savvy, Mexico City и Publicis, Skopje.

Часовите се одржуваат 3 пати во неделата со времетраење од 2 часа.

  За повеќе информации околу Академијата и можностите за финансирање, контактирајте ја Фросина Полазаревска, координатор на Академијата, на тел: 071/337-169. 

Дизајни на нашите студенти

Previous
Next

Зошто Академијата за дизајн во Brainster?

1.

Работа на реални проекти со клиенти

2.

Можност за вработување 

3.

2 месеци бесплатна подготвителна програма

4.

Менторство од дизајн експерти со долгогодишно искуство во областа

5.

Изработка на 20 проекти кои ќе ги вметнеш во твоето ново дизајнерско портфолио

6.

Ограничен број на студенти за темелно учење

Останати слободни места: 6

Бројот на студенти е ограничен поради формирање на оптимални групи за работа што ќе овозможат најтемелно учење
Термини за почеток

Март 2020

1 слободно место
1850
  • плаќање на 18 месечни рати без камата

Април 2020

6 слободни места
1850
  • плаќање на 18 месечни рати без камата
Освоени награди на нашите студенти

Постер дизајн за ГИЗ

Работиме на проекти за општествена одговорност. Заедно со Германско друштво за меѓународна соработка ГИЗ, под менторство на Зоран Кардула, студентите направивија  постер дизајни на тема – „There is no planet B”.

Првите три награди беа доделни на Сергеј Спироски, Мерима Тутич и Андреј Лавчански.

Хакатон за Colony

Учесниците од Академијата за дизјан и програмирање успешно лансираа продукт на маркет. За 48 часа учениците од две наши академии успеаа да реализираат барање од клиент и изградија веб сајт за компанија. Дизајнерите го започнаа, а програмерите го завршија барањето од клиентот.

Постер дизајн за МКЦ

Најдобро се учи со практична работа, на реални проекти со клиенти. Соработувавме со МКЦ за креирање на постер дизајни за настанот „МКЦ за Скопје”. Носечкиот постер за настанот беше избран и пуштен live. Браво за Јована Велинова!

Програма

Adobe Photoshop

Вовед во Photoshop, објаснување на алатки, техники.
Фотоманипулации, колор корекции, основи на едитирање на фотографии, па се до напредните фукнции кои ги нуди програмот.
Кирил Ѓоргов
Designer

Adobe Ilustrator

Со помош на Illustrator ќе научиш да креираш логоа, илустрации, постери и оригинална типографија.
Вовед во Illustrator, работа со вектори, алатки и техники, се до напредно ниво на програмот.
Венчо Милошевски
Designer

Adobe InDesign

Вовед во InDesign, алатки, техники.
Креирање на списание, внатрешни страници и layout.
Подготовка на 4 внатрешни страни од каталог / списание. Дизајн на флаер
Ана Тодоровска
Designer

Вовед во графички дизајн

Што е графички дизајн, поим, суштина, функција, ликовно графички елементи. Дизајн на визитка. Бриф за конкретен клиент.

Небојша Гелевски
Designer

Дизајн на постер

Минимализам,дискусија и бриф, анализа, користење на илустрација и вежба. Основи на типографски постер.
Дизајн на филмски постер
.

Зоран Кардула
Designer

Типографија

Кус историски преглед на типографијата, кирилицата,вежби. Типографска терминологија и примена (kerning, leading, tracking, hierarchy...) Дизајн на типографско лого, дизајн на типографско пакување
Небојша Гелевски
Designer

Запознавање со Layout​

Дизајн на книга, публикација, списание, корица, практични примери. Подготовка на 4 внатрешни страни од каталог / списание. Дизајн на флаер / брошура со преклоп.
Небојша Гелевски
Designer

Дизајн на лого

Дизајнирање брендбук Лого бриф, истражување на клиент, процес на лого дизајн, векторизирање, избор на типографија, избор на бои, лого ефекти Припрема на лого пакет. Презентациски вештини.
Александар Нофитоски
Designer

Creative thinking

Вовед во 360 адвертајзинг и развивање на идеја по канали, Photoshooting, формати на keyvisual Бренд вредности и кодови на комуникација, аdvertising & music, brainstorming Најнаградувани кампањи, фестивали
Дијана Димитриевска
Designer

UX / UI Design

Размислување како UX дизајнер, UX tools. Wireframes, prototype, presentation, refine & repeat UI Design: Бои, фонтови, симболи, layout, гридови & UI алатки Комуникација со клиент, цел, навигација и гридови Responsive design, Mobile First пристап
Јане Наумоски
Designer

Дизајн студио

Колаборативна училница каде што ќе ги употребиме новостекнатите дизајнерски вештини за да ја провериме улогата на продуктивноста, креативноста и иновацијата во нашата работа и себеостварување.
Клелија Живковиќ
Designer

Дизајн на пакување

Вовед во дизајн на пакување, инспиративна сесија, штанца, офсет, клише, ресурси. Запознавање со материјали и еко дизајн. Инспиративна сесија и дискусија.
Дијана Димитриевска
Designer

Learning partners

Learning Partner програмата на Brainster овозможува студентите од Академијата за дизајн да работат на реален проект кој компаниите ќе го предложат. Ова се дел од компаниите за коишто работиме во моментов.